Algemeen

Hogeschool Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente slaan de handen ineen als het gaat om duurzaamheid. De drie onderwijsinstellingen verzorgen van 11 tot en met 15 oktober de Week van de Duurzaamheid. Een week vol activiteiten, inspiratiesessies en duurzame activiteiten.

Met de Week van de Duurzaamheid willen Saxion, UT en ROC van Twente al hun studenten inspireren duurzaamheid te omarmen. Gedurende een week lang zijn er activiteiten, waarmee studenten kennis opdoen over duurzaamheid, nieuwe onderwerpen ontdekken en oplossingen bedenken voor complexe uitdagingen. Zo verzorgt trashpacker Tijmen Sissing een inspiratiesessie met aansluitend een waste walk bij ROC van Twente. En ROC-studenten zijn deze week op zoek gegaan naar het meest duurzame kopje koffie.

Bij Saxion is er een Sustainable Catwalk, waarin de focus ligt op het creëren van bewustwording over het bestaan van duurzame kleding. Bovendien worden er tijdens de Green Ambassador Day certificaten uitgereikt aan medewerkers en studenten die zich hebben ingezet voor een duurzame wereld. Bij de UT tenslotte is er onder meer een workshop over het beginnen van een sustainable startup en een fietstocht langs alle duurzame plekken van Enschede.