Ga naar hoofdinhoud

Save Plastics directeur Bram Peters bekroond tot circulaire held

Bram Peters, directeur van Save Plastics. Foto: Save Plastics

Tijdens de Week van de Circulaire Economie is Bram Peters, directeur van Save Plastics, uitgeroepen tot Circular Hero 2022. Net als Menno Rubbens (Cepezed Projects) en Sandra Nap (Holland Houtland) ontving hij de award voor zijn inzet in de circulaire economie.

De jury besloot Bram de award toe te kennen voor zijn inzet in de recycling van (lastig recyclebaar) plastic: “Bram Peters onderneemt vanuit een pure, intrinsieke drijfveer met de missie om zoveel mogelijk plastic te redden. Hij redt ruim 2 miljoen kilo afvalplastics per jaar. Dat is misschien meer 0,2% van de totale berg, maar met meer Brams zouden we een heel eind opschieten”, aldus het juryrapport.

Save Plastics bestaat sinds 1986 en is uit idealisme van oprichter Gerard Peters ontstaan. In de jaren ‘80 recyclede hij landbouwfolie tot grondstof. Later heeft zijn zoon Bram het stokje over genomen en de onderneming gebracht waar het nu is: een circulair koploper in Nederland. Een jaar geleden opende Bram de Groene Plastic Fabriek in Almere. In samenwerking met de Gemeente Almere, maakt Save Plastics hier nieuwe producten van moeilijk verwerkbare plastics uit de stedelijke reststromen.