Algemeen

Ineos Styrolution gaat samenwerken met Indaver, een Europees afvalmanagementbedrijf met grote verwerkingsfaciliteiten in de haven van Antwerpen. Samen willen de bedrijven toewerken naar chemische recycling van polystyreen in Europa. De samenwerking heeft als doel een voorsprong te nemen op de recyclebaarheid, om post-consumerafval te veranderen in waardevolle grondstof.

De samenwerking moet gaan profiteren van Indavers intensieve testactiviteiten van zijn depolymerisatie- en zuiveringsproces en van de plannen om Plastics2Chemicals op te zetten. Dit is een demonstratie-installatie in de haven van Antwerpen met een jaarcapaciteit van vijftien duizend ton. De installatie is operationeel in de eerste helft van 2021.

“Afval is niet een eindproduct, maar een fase in de levenscyclus van een materiaal”, zegt ceo Paul De Bruycker van Indaver. “Met het Plastics2Chemicals-project ontwikkelen we een duurzame oplossing voor plastic afval, door het te recyclen tot high-grade materiaal. We zijn blij dat we samenwerken met Ineos Styrolution, als een van onze preferred partners om de gerecyclede materialen te gaan gebruiken, in plaats van virgin grondstof. Dit project is een voorbeeld van het commitment van de industrie om de European doelstellingen te bereiken voor de valorisatie van plastics.”

Ook Rob Buntinx van Ineos Styrolution verwelkomt de samenwerking: “De circulaire economie voor polystyreen te realiseren, staat centraal bij onze activiteiten. We geloven dat chemische recycling een hoeksteen is bij het reduceren van het post-consumerafval. We hebben een sterke partner in Europa gevonden, die onze doelstellingen deelt en wiens bekwaamheden complementair zijn aan de onze.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven