Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Circular Plastics en Corplex om innovatieve product-oplossingen te ontwikkelen

V.l.n.r. Johan Thans (Circular Plastics), Lucas van der Schalk (Corplex) en Henk Kras (Circular Plastics).

Corplex, een marktleider in duurzame kunststofoplossingen, is medeaandeelhouder geworden van Circular Plastics. Corplex heeft een brede en solide expertise in kunststofextrusie en thermovormen, van ontwerp tot ontwikkeling en van productie tot recycling. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van innovatieve product-oplossingen volgens de principes van de circulaire economie.

Terwijl Circular Plastics hun expertise in supply chain en duurzame logistiek inbrengt, neemt Corplex de rol op zich om de plastic verpakkingen te ontwikkelen, produceren en introduceren. Een verpakking die beantwoordt aan de behoeften van specifieke industriële sectoren en die de levensduur van plastic producten verlengt, door middel van hergebruik en recycling.

“Investeren in Circular Plastics is weer een stap voorwaarts in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie voor kunststoffen”, aldus Corplex’s Chief Executive Officer Lucas van der Schalk. “Samen stimuleren we het hergebruik van plastic grondstoffen en innovatieve producten binnen een gesloten kringloop, waar producten worden ingezameld, hergebruikt en continu gerecycled.”

Johan Thans, directeur Circular Plastics: “We zijn verheugd dat Corplex als aandeelhouder toetreedt. Met hun uitgebreide netwerk kunnen we nieuwe markten aanboren en nog meer bedrijven helpen met circulaire oplossingen die kosten besparen en hun impact op het milieu verminderen.”