Algemeen

Yokogawa, producent in de procesindustrie, heeft een investerings- en samenwerkingsovereenkomst getekend met JEPLAN, INC., een bedrijf dat polyesterproducten recyclet aan de hand van een chemische recyclingtechnologie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van afvalproducten, waarvan de samenstelling wordt veranderd door middel van een chemische reactie.

Doordat de bevolking in ontwikkelingslanden groeit en de levensstandaard hoger wordt, neemt de vraag naar polyesterhars, een materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van flessen, verpakkingsmateriaal, kleding en andere producten, naar verwachting toe.

Over de hele wereld wil men milieuproblemen aanpakken, aan de hand van het recyclen en hergebruiken van materialen om duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te behalen. Om die reden gaan bedrijven, die polyesterhars gebruiken, steeds vaker op zoek naar manieren om hun producten zo veel mogelijk van gerecycled materiaal te vervaardigen.

Polyesterhars dat is geproduceerd aan de hand van de BRING Technology™ van JEPLAN, is van dezelfde kwaliteit als conventionele polyesterhars op basis van petroleum. Naast het feit dat een polyesterhars aan de hand van deze technologie herhaaldelijk kan worden gerecycled en hergebruikt, maakt de technologie het ook mogelijk om onzuiverheden te verwijderen, iets dat bij algemene recycleprocessen lastig is.

JEPLAN is nu van plan om op grote schaal gerecyclede kunstharsen te produceren en te leveren. Eén van de drie duurzaamheidsdoelen die Yokogawa in 2050 wil hebben bereikt, is de overstap naar een circulaire economie. Via dit kapitaal- en zakenpartnerschap met JEPLAN komt Yokogawa een stapje dichter bij het tot stand brengen van een maatschappij waarin materialen steeds worden hergebruikt.

Als onderdeel van de ingebruikname van deze nieuwe technologie, zet JEPLAN informatietechnologie in om bestaande productiefaciliteiten om te zetten in smart plants, waardoor de productiviteit wordt vergroot. Yokogawa’s aandeel in de samenwerking is het leveren van de nieuwste meet-, regel- en informatie technologie en -producten voor deze fabrieken om het geavanceerde hergebruik van materialen mogelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven