Ga naar hoofdinhoud

Roseboom Ede krijgt binnen het jaar 2de Powerscreen Warrior 1400 geleverd.

Nadat eind 2007 de eerste Powerscreen Warrior 1400 geleverd werd door Marijs Recyclingtechniek uit Marienberg eind 2008 al een tweede Warrior 1400 worden uitgeleverd aan Roseboom uit Ede.

De hoofdactiviteiten van Roseboom zijn naast uitvoeren van transport, het verrichten van grond-, sloop- en zeefwerken. Voor het zeefwerk was is er enkele jaren een sterrenzeef actief bij Roseboom, maar aangezien er door de markt steeds meer gevraagd voor het afzeven van fijnere fracties en het afzeven van asbestprojecten heeft Roseboom er voor gekozen eind 2007 een Powerscreen W1400 vlakzeef aan te schaffen.

Door de vele projecten die Roseboom uitvoert voor zijn opdrachtgevers was er al snel te veel zeefwerk voor één Warrior 1400. Na bij Marijs diverse malen een zeefmachine gehuurd te hebben heeft Roseboom gezien de constante stroom werk er voor gekozen een tweede Powerscreen Warrior 1400 bij het machinepark toe te voegen.

De Powerscreen Warrior 1400 wordt voorzien van leesbordessen aan de transportbanden,zodat het ook mogelijk is om aan de transportbanden producten uit te lezen die niet bij de eindproducten behoren zoals bijvoorbeeld asbest, hout en plastic

De Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1500mm breed.
De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal waardoor het mogelijk is om zelfs klei en zeer natte grond te zeven.