Algemeen

De Algemene vergadering van Aandeelhouders NV ROVA Holding heeft Roger Beuting benoemd tot nieuwe algemeen directeur van ROVA. Hij begint op 1 september 2020. Beuting heeft een jarenlange ervaring in de afvalsector en is nu director business development bij Veolia Nederland BV.

De nieuwe topman van ROVA studeerde commerciële chemie aan Hogeschool Saxion in Deventer en bekleedde daarna management- en directiefuncties bij verschillende bedrijven in de afvalsector. Vanuit die posities heeft hij ook veelvuldig samengewerkt met gemeenten en publieke afvalbedrijven. Zijn kennis en ervaring in de private afvalsector wil hij nu inzetten in het publieke domein.

Volgens Beuting vormt het publieke domein een onmisbare schakel in de transitie naar een circulaire afvalketen. Daarbij is hij ervan overtuigd dat de rol van de publieke sector zo mogelijk nog belangrijker wordt voor de kwaliteit van te verwerken grondstofstromen. “De publieke sector is van oudsher sterk in het verbinden van overheden, marktpartijen en inwoners aan een gezamenlijk overkoepelend doel. Die positie, kennis en ervaring zijn van belang in de actuele thema’s in het beheer van de buitenruimte en de transitie naar een circulaire economie”

Met de benoeming van Beuting heeft ROVA gekozen voor een directeur met veel ervaring en ondernemerskracht in de markt voor afval- en grondstoffen. “In de profielschets was voor ons leidend dat we een directeur vonden die zowel intern als extern als verbindend leider vorm en inhoud kan geven aan de ambities op het gebied van circulariteit, beheer buitenruimte en verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering”, aldus Iman Koster, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Hij ziet in Beuting een directeur met voldoende ervaring in het bedrijfsleven, maar ook met een duidelijk hart voor de publieke zaak. Koster: “Met zijn aanstelling bouwen we gestaag verder aan het succes van ROVA.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven