Algemeen

Als verkeersvliegtuigen uit dienst worden genomen, betekent dit niet het einde van de bruikbaarheid van onderdelen en materialen. Dan start een proces waarbij het toestel vakkundig wordt gedeassembleerd. Bruikbare onderdelen worden uitgebouwd voor hergebruik in de luchtvaart en materialen worden gescheiden voor recycling.

AELS en Riwald Recycling, twee toonaangevende recyclingbedrijven, hebben op Twente Airport de handen in elkaar geslagen om dit proces vakkundig en efficiënt uit te voeren. Onlangs werd opnieuw een toestel verwerkt. De samenwerking onderscheidt zich doordat beide organisaties hebben afgesproken een zo hoogwaardig mogelijke recycling van vliegtuigaluminium mogelijk te maken. Dit is een bijzondere hoogwaardige aluminiumlegering, anders dan regulier aluminium.

Het verwerken hiervan vraagt specifieke kennis die beide partijen in de afgelopen jaren gezamenlijk hebben opgedaan. AELS is sinds meerdere jaren actief op Twente Airport en het aluminium van meerdere vliegtuigen is al verwerkt door het Almelose Riwald Recycling. AELS ziet in Riwald Recycling een deskundige partij op het gebied van het verwerken van het aluminium en beide organisaties hebben nu de intentie uitgesproken om een lange termijnsamenwerking aan te gaan.

Als allround metaalrecyclingbedrijf vervult Riwald Recycling een spilfunctie als leverancier in de circulaire keten van duurzaam materiaalgebruik wereldwijd. Met ruim dertig jaar historie en twee vestigingen bedient Riwald Recycling de wereldwijde vraag naar metaal voor verschillende typen industrieën.

Aircraft End-of-Life Solutions, kortweg AELS, is gestart in 2005 met de doelstelling de recycling van verkeersvliegtuigen op een volledig circulaire manier aan te pakken. AELS heeft sindsdien tientallen vliegtuigen gedeassembleerd en ontmanteld. Maatschappijen die afstand willen doen van hun vliegtuigen weten AELS te vinden voor een kwalitatief hoogstaande demontage. AELS bedient de wereldwijde luchtvaartindustrie met hoogwaardige onderdelen die aan alle veiligheidseisen voldoen. Sinds 2017 is de ontmantelingsbasis van AELS gevestigd op Twente Airport.

1 reactie op “Riwald Recycling en AELS vieren duurzame samenwerking

 1. ludo debergh schreef:

  geachte heren,
  misschien is het interessant om te weten dat het afval van het composietmateriaal van vliegtuigen kan gegranuleerd worden tot een granulaat waarin zich veel stof gaat bevinden, wij hebben een oplossing hiervoor, daar dit granulaat een prima grondstof is die in onze nieuwe mengmachine kan vermengt worden met een bindmiddel zoals Polyurethaan of epoxy bindmiddelen om nieuwe producten mee te maken zoals tegels, planken, balken enz. indien er interesse mocht zijn dan horen wij dit gaarne en nodigen wij u gaarne uit voor een gesprek hieromtrent.
  mvg,
  Debergh Ludo
  firma Alveol
  Belgie
  mail: ludo2249@proximus.be
  tel; 0032489101182

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven