Algemeen

Renewi over Coronavirus

(Foto Renewi)

Renewi geeft zijn huidige kijk op de Covid-19-situatie (coronavirus). ‘De gezondheid en het welzijn van onze mensen is onze belangrijkste prioriteit. We hebben een volledige reeks maatregelen genomen op basis van advies van de nationale overheid om de impact van coronavirus op onze mensen, klanten en activiteiten te verminderen.’

  • Relevante nationale regeringen hebben belangrijke maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te verminderen en om getroffen bedrijven te ondersteunen. Ze hebben afvalbeheer gedefinieerd als een ‘essentiële service’, die ons helpt om een ​​volledige service te behouden.
  • Significante aanvullende overheidsmaatregelen, zoals uitstel van betaling van loon- en btw-belastingen en aanvullende steun om de werkgelegenheid op peil te houden, worden ingevoerd, wat een wezenlijk positief effect heeft op het compenseren van de impact van verminderde volumes.
  • We volgen dagelijks binnenkomende volumes en andere voorlopende indicatoren. De volumes zijn nog maar net begonnen te dalen en daarom zal er naar verwachting weinig impact zijn op onze resultaten van maart.
  • Volgend jaar verwachten we wel een negatieve impact: de omvang hangt af van de duur en de ernst van de maatregelen.
  • We hebben kostenbesparings- en geldbehoudplannen opgesteld voor een geleidelijke implementatie. Deze omvatten verlagingen van discretionaire uitgaven en kapitaaluitgaven, werknemers met tijdelijk verlof plaatsen met regelingen die beschikbaar zijn in Nederland en België, en geen slotdividend betalen voor het lopende jaar.
  • Deze eerste acties besparen naar verwachting in het volgende boekjaar meer dan 40 miljoen euro.
  • Op 4 juni 2020, twee weken later dan eerder gepland, wordt nadere informatie verstrekt over onze jaarresultaten.

We volgen de potentiële impact van Coronavirus op de Groep. We verwachten komend boekjaar een negatieve impact op de afvalvolumes in de Benelux, maar het is te vroeg om de mogelijke operationele en financiële gevolgen te beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven