Algemeen

Renewi is in Nederland officieel gecertificeerd op niveau 1 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het gaat hier om een landelijke norm voor sociaal inclusief werkgeverschap op het gebied van arbeidsparticipatie. Het doel van de PSO is om meer personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een kwalitatief goede en duurzame wijze aan werk te helpen bij meer (soorten) organisaties.

Vanuit het verleden waren voorgangers van Renewi reeds gecertificeerd, maar nu is deze certificering in Nederland per 1 februari ook Renewi-breed gerealiseerd. Het bevestigt op een onafhankelijke wijze dat het bedrijf zich bewust inzet om kwetsbare groepen duurzaam aan het werk te krijgen én te houden.

De certificering heeft voor Renewi ook breder waarde. Steeds vaker is sociaal werkgeverschap en sociaal inkopen een onderdeel van commerciële trajecten. Met de PSO-certificering geeft de Brabantse onderneming hier een invulling aan. Ook voor klanten heeft dit toegevoegde waarde, aangezien de certificering van Renewi bijdraagt aan hun eigen prestaties en meetelt bij een eventuele eigen PSO-certificering.

Otto de Bont, CEO van Renewi vertelt: “Het is voor Renewi belangrijk dat we als bedrijf aansluiten bij de diversiteit van de samenleving en gebruikmaken van het talent dat daar aanwezig is. Zeker in een tijd waarin we genoeg uitdaging hebben geschikt personeel te krijgen. Talent laat zich niet vangen in een hokje. Daarom vinden we het belangrijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een extra zetje te geven. Het is mooi dat we dit met de PSO-certificering ook goed kunnen laten zien. Onze ambitie is om door te groeien naar niveau 2.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven