Algemeen

Renewi boekt verdere vooruitgang in het realiseren van zijn milieudoelstellingen. Het recycling- en terugwinpercentage van het verwerkte afval door het bedrijf steeg met 0,9 procent tot 90 procent. Daarmee is de doelstelling voor 2020 al gehaald.

Een van de nieuwe initiatieven ontplooide het Nederlands-Britse afvalverwerkingsconcern vorig jaar samen met Philips. Nieuwe Philips-stofzuigers bestaan nu voor 36 procent uit gerecycled materiaal. Renewi ging ook in zee met Peel Pioniers, dat oliën produceert uit citroenschillen.

Met de hoeveelheid kunststof die vorig jaar werd gerecycled, zouden onderdelen voor een miljoen stofzuigers kunnen worden geproduceerd, stelt Renewi. Met het ingezamelde glas dat voor hergebruik werd verwerkt, zouden 2,2 miljard wijnflessen kunnen worden geproduceerd. Met het water dat werd gezuiverd zouden 246 Olympische zwembaden kunnen worden gevuld.

Renewi investeerde vorig jaar in 285 nieuwe vrachtwagens, waardoor nu 36 procent van het wagenpark voldoet aan de hoogste Euro 6 emissienorm. Het brandstofverbruik is volgens het concern in het afgelopen halfjaar verminderd onder invloed van efficiëntere routes voor de inzamelactiviteiten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven