Algemeen

Voor inzet in de Benelux heeft Renewi zijn eerste voertuigen uit een serie van tweehonderd DAF-trucks in ontvangst genomen. De internationaal opererende afvalrecycler wil met zijn vlootvernieuwing de milieu-impact van het wagenpark nóg verder verlagen.

Naast de lage Total Cost of Ownership en de technologische vernieuwingen van de trucks en de jarenlange onderlinge samenwerking, koos Renewi voor DAF vanwege de grote opbouwvriendelijkheid van de chassis. Anderhalf jaar geleden leverde DAF ook al 250 trucks aan Renewi.

De tweehonderd DAF CF-trucks die besteld zijn, vinden hun weg naar de Nederlandse en Belgische vestigingen van Renewi. Het gaat daarbij om 193 bakwagens, die worden voorzien van verschillende opbouwen. Het merendeel van de chassis wordt uitgerust met een achterlader met kraakperssysteem.

De order omvat echter ook bakwagens die een portaal- of haakcontaineropbouw krijgen of direct achter de cabine een kraan voor het legen van ondergronds containers. Voor die laatste toepassing is gekozen voor de nieuwe 10 tons vooras, die extra laadvermogen biedt.

De order telt verder een serie van 7 CF trekkers. Deze gaan in de Benelux rijden met kipper-opleggers en met trailers met ‘walking floor’ voor het afvoeren van restafval.

1 reactie op “Renewi bestelt opnieuw 200 trucks bij DAF

  1. erik van vliet schreef:

    Vrachtwagens om afval op te halen rijden telkens een klein stukje en moeten dan weer remmen/stoppen. Ik hoop dat op deze trucks een regeneratief remsysteem aanwezig is. Dit kan namelijk het brandstofverbruik sterk reduceren.

    Erik van Vliet
    Practical Solution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven