Ga naar hoofdinhoud

Reductie en hergebruik van afvalwater theeproducent

Om het BOD-niveau (Biological Oxygen Demand) in afvalwater te reduceren heeft een theeproducent contact opgenomen met Russell Finex, de specialist op het gebied van zeven en filtreren.
Behalve de wens een groenere kop thee te maken waren ook het terugdringen van de onderhoudskosten en het welzijn van de werknemers belangrijke factoren.

Voor deze toepassing werd gekozen voor de Russell Liquid Solid Separator, waarmee vervuiling, inclusief blaadjes en fijne deeltjes thee uit het afvalwater verwijderd worden.
Hierdoor werd het BOD-gehalte dermate verlaagd, dat de investering binnen 6 maanden werd terugverdiend…

Niet alleen is er sprake van een “groener” imago, maar ook kan afvalwater nu worden hergebruikt, zodat minder kraanwater nodig is voor het decafeïneproces.

De operators hoeven niet langer handmatig opvangtanks te reinigen, omdat de Liquid Solid Separator de verontreinigingen automatisch verwijdert. Uiteraard wordt hiermee ook zeer aanzienlijk bespaard op arbeids- en onderhoudskosten.

De opstelling van de LSS is eenvoudig door de klant uit te voeren, zodat het productieverlies minimaal is en bovendien direct wordt bijgedragen aan een groener milieu.