Algemeen

Het Dordtse recyclingbedrijf Peute Recycling verhuist volgend jaar naar het Nedstaal-terrein in Alblasserdam. Peute krijgt daar een directe verbinding met binnenvaartterminal BCTN. “Dit scheelt elke dag honderden vrachtwagenritten die wij van de A15 halen.” Voor het project krijgt Peute geld uit de regiodeal die maandag is toegekend.

“De nieuwe logistiek is niet meer eenvoudig over de weg maar juist het gebruik van water”, zegt managing director John van den Heuvel. Hij hoopt straks een groot gedeelte van alle vracht met binnenvaartschepen te vervoeren. Het Nedstaal-terrein ligt maar zes kilometer van hun huidige locatie in de Dordtse Tweede Merwedehaven. Daardoor kunnen alle medewerkers straks meeverhuizen.

De tachtig medewerkers van het bedrijf verwerken 1,2 miljoen ton papier en plastic per jaar. Maar liefst zestig procent van alle Nederlandse gemeenten brengt zijn ingezamelde papier naar Peute Recycling. Het Dordtse bedrijf recyclet al het ingezamelde papier en plastic en exporteert het onder meer naar Azië.

Het rijk kwam maandag met 22,5 miljoen voor de Drechtsteden en Gorinchem. Het geld gaat naar projecten die de regio ‘toekomstbestendig’ en aantrekkelijker moeten maken. De deelnemende gemeenten verdubbelen het bedrag, waardoor er ruim 45 miljoen beschikbaar komt voor innovatieve plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven