Ga naar hoofdinhoud

Recycling Wall in winkelcentrum Hoog Catharijne

Foto: Hoog Catharijne

Hoog Catharijne in Utrecht plaatste eind januari een nieuwe Recycle Wall. In het nieuwe interactieve meubel kunnen bezoekers acht afvalstromen inleveren. De recycling van de ingeleverde materialen is in handen van Stichting OPEN/Wecycle, Stibat, het Leger des Heils en de Made Blue Foundation.

In de Recycle Wall in Utrecht zitten bakken voor kleding, batterijen, elektrische apparaten, lampen, cartridges, mobiele telefoons, petflessen en blik. De ingezamelde telefoons, kleine elektrische apparaten, lampen en cartridges worden gerecycled door Stichting OPEN/Wecycle. Recycler in e-waste. De ingezamelde batterijen worden gerecycled door Stibat, de organisatie die de inzamelactiviteiten voor lege batterijen in Nederland coördineert. Het Leger des Heils neemt alle textiel en kleding  in voor hergebruik. De petflessen gaan naar de Made Blue Foundation. Zij gebruiken het statiegeld van een PET-flesje om schoon drinkwater te financieren in landen als Ethiopië, Oeganda en Bangladesh. Elk flesje dat in de Recycle Wall wordt ingeleverd is goed voor 500 liter schoon drinkwater.

Duurzame bedrijfsstrategie

Eigenaar van Hoog Catharijne is vastgoedbeleggingsmaatschappij Klépierre. In hun bedrijfsstrategie is veel aandacht voor duurzaamheid dat bestaat uit drie pijlers: Act for Planet, Act for Territories en Act for People. Om hierin een bijdrage te leveren plaatste het bedrijf de Recycle Wall. Het moet consumenten aanmoedigen om gebruikte materialen en goederen een tweede leven te geven.