Algemeen
Foto: Recycling Technik

Tijdens een speciale drievoudige samenwerking tussen Recycling Technik en de vakbeurzen Solids en Pumps & Valves verandert Dortmund op 29 en 30 maart in een ware tech-hub. De overkoepelende thema’s zijn digitalisering, duurzaamheid en procesoptimalisering. Bedrijven tonen hier verschillende technologieën en oplossingen voor de recycling.

Met deskundige presentaties en speciale routes door vier verschillende hallen worden de bezoekers geïnformeerd over de nieuwste technische trends en oplossingen. Wie de beurs bezoekt wordt bijgepraat over de behandeling van granulaten, poeders, vaste stoffen in bulk en vloeistoffen. De aanwezige exposanten zijn een kennisbank voor alle relevante onderwerpen, van verwerking en opwerking tot het terugbrengen van grondstoffen.

De tweedaagse expo kan gratis worden bijgewoond door hier te registreren met de code 1672.

De in Dortmund tentoongestelde oplossingen bestrijken een breed scala aan materialen, waaronder:

  • Metaalschroot
  • Sloop- en bouwafval
  • Papier en karton
  • Kunststoffen
  • Biomassa en hout
  • Glas
  • Restmaterialen

Breng zeker een bezoek aan het SolutionCenter in hal 4, waar innovatieve machines en systemen te zien zijn. Op het buitenterrein vinden ondertussen explosiedemonstraties plaats.

Tot de exposanten behoren bekende merken als Barradas, Erema Engineering, Secopta Analytics, Spaleck en Siemens.

‘Tegen een achtergrond van toenemende grondstoffenschaarste, grotere milieubelasting en stijgende energiekosten blijft de druk op de industrie hoog’, zegt beursmanager Anna Lena Sandmann. ‘De roep om meer duurzame, circulaire en energie-efficiënte producten wordt luider en bedrijven worden uitgedaagd om daar snel de basis voor te leggen.’ Deze boodschap wordt ondersteund door talrijke lezingen van pioniers op dit gebied. R&D-partners zijn onder meer de Hogeschool Ostwestfalen-Lippe, de Technische Universiteit Dortmund en de RWTH Aachen University. De RWTH zal haar visie op de recycling van kunststoffen, batterijen, elektronisch schroot en textiel delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.