Algemeen

Rien Voets, zwerfafvalpakker (ZAP) in Berlicum, wordt vandaag (woensdagmiddag 25 november) tijdens het Nationaal Recyclingf Congres onderscheiden als winnaar van de ‘Recycling Hero Award 2020’. Hij is sinds zijn pensioen elke dag op pad om zwerfvuil op te ruimen. Als ZAP rijdt met zijn fiets met aanhanger elke dag door zijn woonplaats Berlicum.

De prijs is een initiatief van de Vereniging Afvalbedrijven (VA) en wordt uitgereikt aan helden die zich op verschillende manier inzetten voor recycling. De verkiezing is gekoppeld aan de Global Recycling Day, die ieder jaar op 18 maart wordt gehouden. Dit jaar kon de uitreiking niet eerder plaatsvinden, in verband met corona.

Wereldwijd zijn de afgelopen maanden helden geëerd, groot of klein, die zich bezighouden met recycling. De VA heeft gekozen voor individuele Nederlandse helden en burgerinitiatieven die bijdragen aan meer recycling in het zonnetje zetten. Het Nationaal Recycling Congres (in digitale vorm) wordt via een livestream uitgezonden vanuit de Fokker Terminal in Den Haag.

Meer over Rien Voets: klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven