Algemeen

De Technische Unie heeft de eerste Recycle Power Award gewonnen. Deze wordt door de Stichting Verwijdering Elektrisch Gereedschap (SVEG) toegekend aan bedrijven die een buitengewone bijdrage leveren in de B2B markt aan de inzameling en daarmee hoogwaardige recycling van afgedankte elektrische apparaten.

Technische Unie nam met 84,5 procent van het ingezamelde klein e-waste via 38 groothandels een uitzonderlijk hoog deel voor haar rekening. Jaarlijks wordt zo’n 36,8 miljoen kilo kleine elektrische apparaten ingezameld, waaronder ook elektrisch gereedschap. Van alle ingezamelde apparaten is dit de grootste stroom. De inzameling van elektrische apparaten via de technische groothandel steeg in 2018 met 21,3 procent en is daarmee sinds 2016 verdrievoudigd.

In de toekomst wil de Technische Unie haar inspanningen versterken door gedetailleerd in kaart te gaan brengen hoe bedrijven hun elektrisch gereedschap hanteren, afschrijven en afdanken. De award zal voortaan elk jaar uitgereikt worden aan bedrijven of organisaties die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de inzameling van elektrisch gereedschap.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven