Ga naar hoofdinhoud

Record aantal aluminium blikjes gerecycled

Foto: Shutterstock

Het recyclingpercentage voor aluminium drankblikjes in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen en IJsland staat op 73%. Hiermee is een record van 510 000 ton gerecycled aluminium uit blik bereikt, zo staat te lezen in een nieuw rapport van Metal Packaging Europe en European Aluminium.

Volgens het rapport is dit een stijging van meer dan 20.000 ton ten opzichte van het voorgaande jaar en vertegenwoordigt het een totale broeikasgasemissiereductie van 4,2 miljoen ton CO₂e. Dit is gelijk aan de broeikasgasemissies van steden met bijna een half miljoen inwoners, zoals Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.

“Nu meer landen overgaan tot statiegeldsystemen voor blik, zullen we meer blikjes kunnen recyclen via een oplossing waarbij blikjes worden omgesmolten”, zegt Maarten Labberton, directeur verpakkingsgroep bij European Aluminium. ‘We roepen de landen die nog niet met een dergelijk systeem werken op om meer te investeren in de inzameling en sortering van de hele aluminium verpakkingsfractie om de materiaalkringloop volledig te sluiten.”

Bron: Recyclinginternational.com