Algemeen

De recyclingindustrie kent specifieke uitdagingen, wanneer het gaat om het beveiligen van het proces. Batterijen in de afvalstroom zijn bijvoorbeeld gekende veroorzakers van branden en plaatst afvalverwerkers voor uitdagingen. Daarnaast zijn intrede van vreemde delen, frictie met product of mechanische schade in de machine andere voorbeelden van ontstekingsbronnen.

VDL is zowel op explosiebeveiliging als brandbeveiliging actief en is dus als geen ander in staat de juiste keuze en/of combinatie te maken. VDL Industrial Products levert in de recycling industrie veelvuldig oplossingen voor brand- en explosiebeveilig

Een brand in een balenpers kan zich in korte tijd snel ontwikkelen mede door de aanwezigheid van veel brandbaar materiaal. Hiervoor biedt VDL de Firefly BalerGuard™, een concept van meerdere detectoren, die direct na detectie van vlammen een brand onderdrukken.

De belangrijkste focus van de Firefly BalerGuard™ oplossing is om razendsnel brand te detecteren en te blussen. Het betreft hier een combinatie van geavanceerde detectoren, die op basis van UV- en IR-licht een brand herkennen, en watermist blusnozzles, die met geringe waterhoeveelheid (slechts enkele liters) een groot oppervlak, en daarmee verkoelend en verstikkend vermogen, genereren.

Door de integratie van verschillende technieken (vlamdetectie, echte IR-detectie, full-cone water spray blussen en water nevel-onderdrukking) in één oplossing, biedt Firefly optimale veiligheid voor de bescherming van balenpersen.

Frequente branden in shredders resulteren vaak in productie onderbreking en verlies van inkomsten. Een brand in een shredder kan zich heel snel verspreiden. Wat zijn de risico’s bij shredders?
* Overbelasting door (te) veel materiaal in de shredder
* Batterijen tussen het materiaal
* Frictie
* Afzetting van product

VDL Industrial Products heeft als oplossing de Firefly ShredderGuard™, een robuust en snel onderdrukkingssysteem dat bestand is tegen de zware omstandigheden in en rond een shredder. De belangrijkste focus van de Firefly ShredderGuard™ oplossing is om razendsnel brand te detecteren en te blussen.

Dit is de reden waarom een Firefly beveiliging altijd uit drie belangrijke geïntegreerde functionaliteiten bestaat: detecteren, blussen en controle. Door de integratie van verschillende technieken in één oplossing (vlamdetectie, echte IR-detectie, full-cone water spray blussen en water nevel-onderdrukking), biedt Firefly optimale veiligheid voor de bescherming van shredders.

Daarnaast staat VDL Industrial Products in contact met brancheorganisaties en verzekeraars. Voor meer info: 040-2925580.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven