Algemeen

Raymond Gianotten is benoemd tot directeur van Statiegeld Nederland. Dit is de uitvoeringsorganisatie voor het nieuwe statiegeldsysteem, dat ingaat per 1 juli 2021. Vanaf die datum zit er 15 eurocent statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en water.

Gianotten (48) was eerder directeur van Stichting Retourverpakking Nederland, de organisatie die tot nu toe verantwoordelijk was voor het statiegeld op grote plastic flessen. Ook was hij directeur van de Nederlandse Vereniging van Frisdranken, Waters, Sappen (FWS). “De ingebruikname van het nieuwe statiegeldsysteem is een grote verandering voor bestaande en nieuwe innamepunten. Ik zie ernaar uit om dit samen in goede banen te leiden. Met als doel zoveel mogelijk flessen gescheiden in te zamelen.” Als directeur van Statiegeld Nederland is Gianotten verantwoordelijk voor de ingebruikname van het nieuwe statiegeldsysteem.

Statiegeld Nederland is het contactpunt van producenten, innamepunten en consumenten. Kleine plastic flessen met statiegeld krijgen een statiegeld-logo en nieuwe streepjescode. Naast de supermarkt, kunnen plastic flessen vanaf 1 juli onder meer worden ingeleverd bij bemande tankstations langs de snelweg, bemande treinstations en grotere cateraars.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven