Algemeen

Reinigingsmiddelenleverancier ProfiBright gaat alle plastic reinigingsflacons bij Hilton hotels ophalen, om deze vervolgens te recyclen. Met het plastic recyclingprogramma stropen beide organisaties de mouwen op om de plastic soep in de oceaan aan te pakken. Alle lege flacons reinigingsmiddelen, in de formaten van 500 milliliter tot 25 liter, worden door ProfiBright ingenomen en aangeboden voor recycling.

André Vonk, verbonden aan producent Ricca Clean Nederland als Advisory Consultant, heeft stappen genomen om de ProfiBright reinigingsmiddelen na verbruik retour te nemen en voor hernieuwde energie te hergebruiken. Kunststoffen worden namelijk vervaardigd uit onder meer petroleum en hoeven niet meer uitsluitend verbrand te worden, waarbij onnodige CO2-uitstoot terugkomt in het milieu.

“ProfiBright heeft als producent en distributeur in Nederland van reinigingsmiddelen voor de B2B markt, haar dienstverlening hiermee verder uitgebreid. Zodat een daadwerkelijke bijdrage geleverd kan worden aan een milieuvriendelijke oplossing van het begin tot het eind in het proces van vervaardiging>productie>gebruik>retourname>energie terugwinning en hergebruik. Circulair ondernemen begint immers altijd bij de producent die haar verantwoordelijkheid moet nemen”, zo vertelt Vonk.

Alternatieven zijn voldoende voorhanden om petroleum terug te winnen uit gebruikte kunststoffen en als alternatieve brandstofbron te hergebruiken. Reinier van den Berg, meteoroloog en RTL-weerman, is als ambassadeur verbonden aan Ricca Clean Nederland. Met zijn achtergrond als meteoroloog is hij sterk en actief betrokken bij het terugdringen van het kunststof gebruik en terugwinnen van petroleum – als basis grondstof van alle kunststoffen.

Ook Hilton Hotels Nederland, grootverbruiker van reinigingsmiddelen, heeft gekozen voor de milieuvriendelijke oplossingen die Profibright biedt. Zij weet hiermee zeker dat er op deze wijze een einde kan worden gemaakt aan de verdere vervuiling en toename van de plastic soep in de oceanen.

Op de foto: Patrick Klooster (directeur en reinigingsspecialist ProfiBright), Marinka Plaatsman (Room Division Manager Hilton Hotel Rotterdam) en haar medewerker voor de circulariteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven