Algemeen

De Duitse recycle-specialist CFK Recycling ziet mogelijkheden om binnen een jaar een proeffabriek te bouwen in Delfzijl. In de pilotplant wil CFK aramide recyclen. Dit zei directeur Tim Rademacker van CFK deze week tijdens de netwerkbijeenkomst Eemshaven.info. CFK gaat in Delfzijl in gesprek met Teijin Aramid.

CFK won begin januari de Sustainable Industry Challenge van de Economic Board Groningen. In die wedstrijd werden scale-ups gekoppeld aan noordelijke bedrijven in een zoektocht naar antwoord op uitdagingen waarvoor die bedrijven zich gesteld zien. CFK werd gekoppeld aan Teijin Aramid. De Duitsers hebben al naam gemaakt op het gebied van de recycling van koolstofvezels.

Bekeken wordt nu of de techniek ook toegepast kan worden op de aramide van Teijin. Op deze manier kan de 100.000 euro die CFK won met de Industry Challenge worden geïnvesteerd in het duurzaamheidsvraagstuk van Teijin. De ijzersterke aramidevezels worden op grote schaal toegepast. Bijvoorbeeld in afdichtingsmaterialen, banden, helmen, pijpleidingen, touwen en kabels.

CFK hoopt zijn techniek toe te passen op het afval. “We denken er de pure aramidevezel uit terug te winnen’”, zegt Rademacker. De CFK-directeur is er eigenlijk van overtuigd dat de techniek van zijn bedrijf er geschikt voor is. “De uitdaging is vooral te kijken wat we met gerecyclede product kunnen.”Mede daarom is de samenwerking met Teijin van belang, zegt hij. Als locatie voor de proeffabriek denkt Rademacker aan Delfzijl. “In de nabijheid van Teijin en vanwege de infrastructuur.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven