Ga naar hoofdinhoud

Proef met opblaasartikelen succesvol en krijgt vervolg

Foto: Pixabay

De proef die PVC recycler Vinylrecycling.com afgelopen zomer draaide voor de inzameling van opblaasartikelen, heeft 6.500 kilo aan nieuwe grondstof opgeleverd. In totaal werd 14.778 kilo materiaal ingezameld via de inzamelaars die mee deden aan de proef. Daarmee is voor de recycler de proef geslaagd en zijn er gesprekken over het voortzetten van deze inzamelactie.

De proef met het inzamelen van opblaasartikelen zoals strandballen, ligbedden en opblaasflamingo’s startte afgelopen zomer en liep eind oktober op zijn einde. Op 28 locaties (milieu straten) konden de artikelen ingeleverd worden. De bak bij AVU Lopik werd de grootste hoeveelheid in een bak verzameld. Namelijk 367 kilo. Het gemiddelde gewicht per bak was ruim 152 kilo.

Vervolg

Voor Vinylrecycling en de deelnemende partners is de proef een succes. Daarom is de recycler nu in gesprek met enkele grote partijen om The Inflatable Project verder in de lift te krijgen. “We hopen het project in 2023 daarmee nog groter uit te rollen”, aldus het recyclingbedrijf.

Lees ook: