Ga naar hoofdinhoud

Prestigieuze nieuwe klant voor Scherpenzeel

Scherpenzeel bv, marktleider op het gebied van vertrouwelijke vernietiging, heeft sinds vandaag officieel de Universiteit Utrecht, één van de grootste universiteiten van Nederland, tot klant. Het contract is vandaag in Utrecht, bij Scherpenzeel, ondertekend.

Per maart 2008 zal Scherpenzeel al het papier, karton en vertrouwelijke papier van de Universiteit ophalen en vernietigen. Scherpenzeel heeft deze grote en prestigieuze opdracht verkregen na inschrijving op de Europese aanbesteding bedrijfsafval van de Universiteit Utrecht. Het Utrechtse bedrijf is verkozen uit de eindselectie van zes bedrijven welke een definitieve offerte mochten indienen. Het contract heeft een looptijd van drie jaar.

Scherpenzeel zal wekelijks alle 400 papiercontainers op de universiteitscomplexen Uithof en Binnenstad legen. Op jaarbasis komt dit neer op zo’n 750 ton oud papier (vergelijkbaar met een 30tal 40voets zeecontainers). Het niet-vertrouwelijke papier en karton wordt verwerkt tot een grondstof geschikt voor de vervaardiging van nieuw papier. Het vertrouwelijke papier wordt in een speciale beveiligde vestiging van Scherpenzeel vernietigd d.w.z. versnipperd tot postzegelformaat waarna het eveneens voor hergebruik geschikt is. Scherpenzeel zal de universiteit speciale security containers leveren voor de vertrouwelijke documenten.

Foto: Facilitair Bedrijf Utrecht (drs Ineke van Oosten, dir.) en Scherpenzeel (Jan van der Roest, com.dir)