Ga naar hoofdinhoud

Powerscreen VARrior 1400 geleverd aan VAR B.V. in Wilp door Marijs Recyclingtechniek

Sinds februari is VAR B.V. te Wilp de trotse bezitter van een Powerscreen Warrior 1400 rupsmobiele zeefinstallatie. Na diverse malen een Powerscreen Warrior ingehuurd te hebben en hiermee zeer positieve ervaringen te hebben opgedaan besloot VAR over te gaan tot aankoop van de Warrior 1400 bij Powerscreen importeur Marijs Recyclingtechniek in Mariënberg.

VAR B.V.is een innovatief denkende en werkende organisatie die zich primair richt op het omzetten van afval in grondstoffen, brandstoffen en andere bruikbare producten. De zeef wordt ingezet bij de verwerking van mineraal afval, zoals verontreinigde grond, afval van vervuilde locaties, baksteen/beton/asfaltpuin en niet-recyclebaar afval.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 3500mm en is 1500mm breed. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm,waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Waardoor het mogelijk is om zelfs klei en zeer natte grond te zeven.

De Powerscreen Warrior 1400 is voorzien van een infrarood afstandsbediening waarmee onder andere de voeding van de zeef te regelen is. Aan beide zijden van de afvoerband van de overkorrel is een sorteerbordes gemonteerd zodat aan deze band met de hand uitgesorteerd kan worden. Om de sortering goed te kunnen uitvoeren zijn alle transportbanden voorzien van regelbare snelheden,zodat deze kunnen worden afgesteld op de juiste sorteersnelheid.