Algemeen

De tiende editie van de vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem is erg positief verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. Het evenement trekt aan, in lijn met de maatschappelijke ontwikkelingen en noodzaak van een meer effectieve, veilige en circulaire afvalketen.

Na enkele edities waarbij de beurs stabiliseerde, weet vakbeurs Recycling een flinke groei te realiseren, in zowel het exposantenaanbod als het aantal relevante bezoekers. Bijna 5.000 afvalprofessionals kwamen op 20, 21 en 22 november naar Evenementenhal Gorinchem, om te netwerken en de nieuwe producten en oplossingen te ontdekken voor de diverse afvalstromen. Zaken die nóg belangrijker zijn geworden voor deze markt, gezien de actualiteit rond onder andere PFAS, circulariteit, het PlasticPact, brandveiligheid en aankomende wetgeving voor afvalscheiding bij bedrijven.

“Recycling is de nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement. Onder de 4.814 bezoekers zaten professionals binnen de afvalbranche en de verantwoordelijke(n) voor het afvalbeheer van bedrijven met grote afvalstromen. Dat zijn er bijna driehonderd meer dan vorig jaar. Ook het exposantenaantal steeg met vijftien procent naar 157”, zegt Debbie de Bruijn namens Easyfairs. “Als we kijken naar de bezoekerskwaliteit zijn we erg tevreden. Dit hoorden we ook terug vanuit onze exposanten. Zij hebben veel goede gesprekken gevoerd en (nieuwe) relaties ontmoet.”

Bovendien wordt de vakbeurs meer en meer omarmd en weer gezien als hét netwerkmoment voor de afvalmarkt, aldus De Bruijn. “Kijk bijvoorbeeld naar de samenwerkingen en de goed bezochte side-events met BRBS Recyclingsymposium en het VERAS symposium over Circulair slopen. Ook hielden Metaal Recycling Federatie en ENVAQUA hun algemene ledenvergadering tijdens de beurs.”

De beursvloer van Recycling bestond niet alleen uit meer dan 150 exposanten, ook was er een kwalitatief kennisprogramma. In het kennistheater, dat centraal op de beursvloer was ingericht, werden diverse sessies goed bezocht. Er werd onder meer ingespeeld op de thema’s veiligheid en verzekerbaar afval verwerken. Ook was er veel interesse in circulair slopen tijdens het VERAS symposium. Topexperts uit de chemische recycling trokken eveneens volle zalen. Hierin werd nauw samengewerkt met TNO, NRK Recycling en PlasticsEurope.

De vakbeurs Recycling keert in 2020 terug op 17, 18 en 19 november in Evenementenhal Gorinchem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven