Algemeen

Positief sentiment op vakbeurs Recycling

De vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem is op 16, 17 en 18 november 2021 succesvol verlopen, zo meldt beursorganisator Easyfairs. Vanwege corona dateerde de laatste vakbeurs voor de recyclingsector alweer uit 2019. “Er heerste een opgetogen sfeer op de beurs, vooral omdat het na zo’n lange tijd eindelijk weer mogelijk was om live zaken te doen en bij te praten”, zegt Esther Rodenburg namens Easyfairs. “Gelukkig gooide de persconferentie op de vrijdag voor de beurs niet ál teveel roet in het eten en konden we ook definitief doorgaan. Tot opluchting van onze exposanten, partners en bezoekers.”

De beursorganisatie kijkt dan ook met een positief gevoel terug op de drie beursdagen. Rodenburg: “Tijdens de opbouw was er nog een persconferentie, waarbij besloten werd dat vakbeurzen verplicht om 18.00 uur moesten sluiten. Met dank aan de flexibiliteit van onze exposanten konden we de openingstijden van de beurs aanpassen en hebben we er samen alsnog drie mooie beursdagen van gemaakt. Uiteraard anders dan anders en met minder bezoekers dan we gewend zijn, maar vanuit onze exposanten hoorden we dat de kwaliteit van de bezoeker erg goed was. Men kwam heel doelgericht naar de beurs. In totaal hebben we 2.200 bezoekers mogen verwelkomen.”

Ter aanvulling op de beursvloer met exposanten bouwt de vakbeurs Recycling iedere editie aan een kwalitatief kennisprogramma. Ook dit jaar had de beursorganisatie, in samenwerking met haar partners, een actueel en interessant programma opgesteld dat erg goed werd bezocht. De kennispartners waren onder meer Renewi, Purified Metal Company, ENVAQUA, BRBS Recycling, NRK, TNO en PlasticsEurope. Zij behandelden diverse onderwerpen, zoals circulariteit, ketensamenwerking, kunststofrecycling, brandpreventie en recycling van vervuild staal.

Succesvol was ook het Recyclingsymposium van organisatie BRBS Recycling, VERAS en ENVAQUA over de actuele ontwikkelingen in recycling en circulaire economie. “De opkomst voor dit symposium was heel goed en we hebben hier weer veel positieve reacties over ontvangen”, aldus Rodenburg. “Ook het Match & Meet Point, centraal op de beursvloer, van partner Afvalgids werd goed ontvangen. Bezoekers konden met hun afvalstromen en vraagstukken via een touchscreen ontdekken welke exposanten op de beursvloer interessant waren voor hen en zo de connectie maken op de beursvloer zelf.”

Kortom; het was volgens Rodenburg ontzettend waardevol om als sector eindelijk weer fysiek bij elkaar te komen. “We kijken nu al uit naar de volgende editie op 15, 16 en 17 november 2022.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven