Ga naar hoofdinhoud

Plastics Recycling Show Europe in Amsterdam groeit uit zijn jasje

Foto: PRSE

De Plastics Recycling Show Europe, dat op 10 en 11 mei in de RAI Amsterdam plaatsvindt, wordt groter dan voorheen. Het evenement krijgt er namelijk een tweede hal erbij. De organisatie denkt zelfs dat met de aankomende editie het recordaantal exposanten en bezoekers van 2022 wordt verbroken.

‘PRSE was zo’n succes in 2022 met een recordaantal exposanten en bezoekers’, zegt Matt Barber, Global Events Director bij Crain Communications. De organisator van het evenement. ‘We zien het evenement dit jaar nog dramatischer groeien, met een geweldige mix van zowel gevestigde als nieuwe exposanten.’ Een nieuwe ruimte voor chemische recycling in hal 11 leidt bezoekers door de geschiedenis van chemische recycling en de nieuwste innovaties in een tijdlijn met videoweergaven. Het themagebied wordt gesponsord door Plastic Energy, Mura Technology en Eastman.

Conferentiesessies die plaatsvinden in twee theaters gaan over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en materiële uitdagingen met betrekking tot de recycling van kunststoffen in Europa, evenals de vooruitzichten voor de energievoorziening in de EU.

Materiaalsessies gaan over:

  • Polyethyleen (PET)
  • Pvc
  • Polypropyleen (PP)
  • Technische kunststoffen
  • Polyolefine afvalstromen

Meer dan 250 bedrijven en organisaties uit heel Europa hebben zich al aangemeld, waaronder: Berry Global, Bollegraaf, Dijmex Europe, Ettlinger, FIMIC en Interzero Plastics Recycling.

‘De PRSE is het brandpunt van kunststofrecycling in Europa’, zegt Ton Emans, president van Plastics Recyclers Europe. ‘Het is de perfecte plek om alle laatste technische innovaties en commerciële ontwikkelingen te ontdekken en op de hoogte te blijven van het wetgevend landschap voor circulair gebruik van kunststoffen.’

De inschrijving voor het gratis bij te wonen evenement op 10-11 mei is nu geopend.