Algemeen

Staand op zijn surfplank met in de ene hand een peddel en in de andere een afvalgrijper gaf Plastic Soup Surfer Merijn Tinga afgelopen weekend in Amersfoort het goede voorbeeld. Samen met zo’n vijftig anderen wil hij de Amersfoortse wateren in de binnenstad plastic vrij krijgen. Tinga, bioloog van beroep, was er op uitnodiging van waterschapspartij Water Natuurlijk.

Met de actie in campagnetijd vroeg de partij aandacht voor plastic afval dat gevaarlijk is voor mens en dier. In dagblad De Stentor zegt Tinga: “Als je je ogen er voor opent, zul je zien hoeveel plastic er overal ligt. We verpakken zoveel in plastic dat er veel verschillende plasticlekken zijn. Het zijn echt niet alleen verpakkingen die jongeren van zich afgooien.”

De Plastic Soup Surfer werd ondersteund door ongeveer vijftig mensen die zich van te voren voor de opruimactie hadden aangemeld. Tinga, geflankeerd door twee andere zogeheten suppers, gaf de route aan. Twee boten van de Waterlijn met daarin zijn mede-opruimers volgden. De opbrengst van de twee uur durende actie werd tentoongesteld op de Vismarkt. Water Natuurlijk draaide daarbij symbolisch een waterkraan dicht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven