Algemeen

Plastic handschoenen en mondkapjes worden door de Corona-crisis steeds vaker gebruikt en in de afvalbak voor plastic, metaal en drinkpakken gegooid. Bij de sorteerinstallaties van afvalbedrijf Suez in Rotterdam zien ze de laatste weken steeds meer beschermingsmiddelen tussen het plastic afval voorbijkomen.

Sinds minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onlangs in het tv-programma Jinek meldde dat plastic handschoenen niet door het toilet gespoeld moeten worden, maar in de vuilnisbak voor plastic thuishoren, zien ze in Rotterdam een toename van deze verkeerde afvalscheiding. Ze horen namelijk weggegooid te worden in de restafvalbak.

Zeker in het begin maakten werknemers zich zorgen: raak ik bij aanraking niet besmet? “Er waren zeker vragen, maar we hebben het onderzocht en de mensen gerust kunnen stellen”, zegt manager Klaas Wierda van de Suez-vestiging in Rotterdam. Volgens hem is het personeel sowieso goed beschermd, omdat er bijvoorbeeld ook afval uit ziekenhuizen binnenkomt.

“Medewerkers hebben handschoenen aan die geen enkele stof doorlaten, op bepaalde plekken dragen ze mondkapjes. Dus volgens ons zijn ze optimaal beschermd.” De mondkapjes en plastic handschoenen moeten dus bij het restafval. “En dan wordt het verbrand”, zegt Wierda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven