Algemeen

Het pilsmerk Kornuit gaat proactief zogeheten ‘trashpackers’ ondersteunen. Dit initiatief van Tijmen Sissing uit Hengelo roept backpackers op om tijdens hun reis afval op te ruimen en het eigen gebruik van plastic afval te verminderen.

Trashpackers staat hiermee symbool voor de wens van jongeren om reizen en duurzaamheid te laten versmelten. Dit sluit goed aan bij de uiteenlopende projecten waarmee Kornuit al bijdraagt aan een betere en schonere wereld met minder plastic afval. Deze goede match heeft geresulteerd in een financiële ondersteuning van Trashpackers en het plan voor toekomstige gezamenlijke afvalopruimacties in Nederland.

‘Give something back-packing’. Deze slogan van de Trashpackers community zet aan tot nadenken. Een trashpacker is een milieubewuste backpacker die geen troep maakt, maar tijdens zijn reis juist zoveel mogelijk afval opruimt en zijn eigen plastic gebruik mindert. Tijdens zijn reizen door Azië heeft Sissig veel afval opgeruimd. Hij besefte echter dat hij anderen nodig had om echt impact te kunnen maken.

Zijn Trashpackers community zorgt inmiddels voor vele afvalopruimacties over de hele wereld. Het doel voor dit jaar: gezamenlijk 100.000 vuilniszakken afval opruimen. Sissing: “Ik had nooit gedacht dat toen ik met één vuilniszak begon, een jaar later meer dan 10.000 mensen zouden volgen. Het raakt me en het is fascinerend om te zien dat zowel backpackers én de lokale bevolking aansluiten, wat op zijn beurt weer anderen inspireert om mee te doen.”

Sissing realiseert zich dat al zijn opruimacties slechts een deel van de oplossing vormen. “Vanuit stichting Trashpackers willen we de impact vergroten door wereldwijd organisaties te inspireren actie te ondernemen. Een tof voorbeeld hiervan is het krat van Kornuit, gemaakt van honderd procent plastic afval en daarmee volledig circulair! Daar komen onze ambities en visies dan ook samen.”

Ook in Nederland is er nog een hoop te winnen: tot de dag van vandaag is er nog steeds geen statiegeldsysteem voor kleine plastic flessen en blikjes, terwijl dit bewezen effectief is. Sissing: “Door circulaire drinkbekers op festivals in te brengen, willen we een statement maken. Hergebruiken en inleveren zou de norm moeten worden. Ik ben dankbaar dat een mooi merk als Kornuit ons steunt. De ideeën die we tot nu toe samen hebben, beloven een waardevolle impuls te zijn voor onze missie.”

De komende maanden wordt de samenwerking tussen Trashpackers en Kornuit omgezet naar een aantal concrete projecten in Nederland. Zo is het de bedoeling om afvalopruimacties te gaan organiseren bij onder meer festivals. Daarnaast gaat Kornuit via haar social media en website aandacht besteden aan Trashpackers. De bedoeling is om het bewustzijn te vergroten rondom het gebruik van plastic en anderen te inspireren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven