Ga naar hoofdinhoud

Paul Rotteveel nieuwe bestuursvoorzitter stichting LightRec

Paul Rotteveel

Paul Rotteveel (63) is de nieuwe voorzitter van het bestuur van LightRec, de stichting die in Nederland verantwoordelijk en opdrachtgever is voor de inzameling en recycling van energiezuinige lampen. De product risk leader van Inter IKEA Group volgt Maurice Spee op, die vanaf eind juni 2019 namens Signify dezelfde bestuursfunctie bekleedde binnen het LightRec.

Rotteveel was al sinds begin 2010 lid van het bestuur van LightRec en was secretaris. Naast zijn voorzitterschap is hij in het dagelijks bij IKEA verantwoordelijk voor product compliance bij de franchisees in Midden Oosten en Afrika, werkend vanuit Delft en Zweden. Bovendien is hij ook nog namens de Raad Nederlandse Detailhandel lid van het bestuur van de stichting Afvalfonds verpakkingen. Deze stichting wordt bestuurd door vertegenwoordigers van het verpakkend bedrijfsleven.

Gelijktijdig met de benoeming van de nieuwe voorzitter, heeft Judith Keirsmaekers (SG Lighting) de rol van secretaris overgenomen. Tevens is Thomas Leenders namens Signify als nieuw lid toegetreden, naast de reeds zittende leden Andreas Adam (Ledvance), Zoltan Pilter (Tungsram) en Rolf Ibsen (Megaman).