Ga naar hoofdinhoud

Overname textielrecycler

Boer Group neemt Frankenhuis over

Op 15 oktober 2018 heeft Boer Group een meerderheidsbelang genomen in Frankenhuis te Haaksbergen. Met deze strategische overname sluit Boer Group de keten in de circulaire economie voor post-consumer textiel.

Nu de strategische positionering en de werkgelegenheid binnen Frankenhuis verzekerd zijn, nemen participatiemaatschappij Wadinko en Hannet de Vries-in ’t Veld afscheid van Frankenhuis. De directie van Frankenhuis wordt voortgezet door Tich Vanduren.

Met de integratie van Frankenhuis binnen Boer Group wordt gezorgd voor een constante aanvoer van grondstoffen en kan een verdere groei in de productie van mechanisch gerecycleerd post-consumer textiel worden gerealiseerd.

Frankenhuis is een toonaangevend bedrijf en het enige in Nederland dat gespecialiseerd is in mechanische recycling van post-consumer textiel. Bij Frankenhuis zijn 30 mensen werkzaam.

Boer Group zamelt in, sorteert en maakt al ruim 100 jaar textiel, gedragen kleding en schoenen gereed voor hergebruik. De organisatie bestaat uit drie inzamelbedrijven en zeven sorteerbedrijven in Nederland, België en Duitsland. De 750 medewerkers sorteren ca. 100 miljoen kg gebruikt textiel per jaar en werken voortdurend aan een duurzame oplossing om restafval tot een minimum te beperken.