Algemeen

Met de toename van het aantal (deels) elektrische auto’s, groeien tegelijkertijd andere toekomstige problemen. Wat te denken van alle accu’s die straks op zijn? In Frankrijk vraagt recyclingexpert SNAM aandacht voor de uitdagingen die het te wachten staat.

Volgens het Franse Le Parisien bereidt SNAM zich voor op de grote omwentelingen die de komende jaren op ons staan te wachten. Het Franse bedrijf behoort tot één van de grootste experts op het gebied van recycling. Daarbij heeft SNAM al veel ervaring met de speciale recycling van batterijen. De giftige en zeldzame zuren moeten op een goede manier gerecycled worden.

Christel Bories is voorzitter van het strategische comité van het bedrijf en trekt aan de bel. “We verwachten dat vanaf 2027 in heel Europa ongeveer 50.000 ton aan accu’s gerecycled moet worden. Voor 2035 verwachten we echter een duizelingwekkende vermenigvuldiging tot 700.000 ton.” Vandaag de dag gaat het in heel Europa om slechts 15.000 ton aan accu’s.

De Franse regering heeft geëist dat 50 procent van de lithium-ion-batterijen gerecycled moet worden. De directeur van SNAM zegt dat zijn bedrijf op dit moment op meer dan 70 procent zit. Met 120 medewerkers zorgt SNAM ervoor dat op 20 kilometer afstand van Lyon jaarlijks 600 ton batterijen uit geëlektrificeerde auto’s worden gerecycled. Er wacht dus een enorme klus om alle huidige en toekomstige batterijen uit EV’s en hybrides in de komende jaren te recyclen.

1 reactie op “‘Over vijftien jaar 700.000 ton aan autoaccu’s te recyclen’

  1. ParaZiet schreef:

    Misschien een reden om z.s.m. over te stappen op H?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven