Algemeen

Het streven om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor mens, dier en plant, maakt dat Donker Groep altijd op zoek is naar nieuwe duurzame oplossingen voor haar producten. In samenwerking met Hecmar, leverancier van tuinmaterialen, heeft het bedrijf een nieuwe shockpad ontwikkeld: de Aslon Refoam valondergrond. Een volledig circulair product.

De shockpads zijn gemaakt van foam dat afkomstig is uit matrassen. Sander Werkhoven, Key Accountmanager Spelen en Valondergronden bij Donker Groep: “We zoeken continu naar nieuwe, innovatieve oplossingen. We denken mee met alle fabrikanten waar we onderdelen inkopen: hoe kunnen we een onderdeel duurzamer maken. Door onze jarenlange samenwerking met Hecmar wisten we dat ze bezig waren om van gerecycled foam valondergronden te maken. Samen hebben we de Refoam shockpad ontwikkeld.”

In 2019 heeft Donker Groep de nieuwe valondergrond getest, en de resultaten zijn zeer goed. De shockpad voldoet aan alle eisen en is gecertificeerd conform NEN-EN 1177 voor valhoogtes met een Head Injury Criterion (HIC). “Donker Groep wil de Refoam shockpads de nieuwe standaard maken voor ons Polyplay kunstgrassysteem, dat weer geschikt is voor onder speeltoestellen. Daarnaast zijn de shockpads getest en gecertificeerd voor gebruik in combinatie met Flexis rubber vloeren en Softbark rubbermulch.

Volgens Werkhoven draagt het product bij aan het streven om Donker Groep circulair te maken. “Een mooie bijkomstigheid is dat de prijs marktconform is. Gemeenten zamelen zoveel matrassen in. Hoe mooi is het dat de matrassen opnieuw worden benut binnen gemeenten, maar dan als valondergrond onder speeltoestellen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven