Algemeen

Oud-voorzitter FNOI overleden

FNOI, feest Nieuwe Kerk, Den Haag, 2 6 2012

Op dinsdag 27 april is Jacob Cats overleden. De oud-voorzitter en het Lid van Verdienste van de FNOI werd 67 jaar. Met de dood van Cats is opnieuw een icoon binnen de oudpapierbranche heengegaan. Hij maakte negentien jaar deel uit van het FNOI-bestuur, waarvan één jaar als vice-voorzitter en negen jaar als voorzitter. In economisch zware tijden leidde hij de FNOI door lastige politieke thema’s.

Voor Cats werd de kwaliteit van de huishoudelijke inzameling één van de belangrijkste speerpunten in het FNOI-beleid.
Onder zijn voorzitterschap werd het continue pleidooi voor hoogwaardige bronscheiding verheven tot ‘mantra’ van de FNOI. Cats wordt gezien als een bijzonder en markant mens, die zijn stempel wist te drukken op elke discussie.

Eind 2015 nam hij tijdens een drukbezochte Ledenvergadering afscheid als FNOI-voorzitter. Als dank voor zijn bijzondere verdiensten voor de branche en FNOI werd hij benoemd tot Lid van Verdienste. Cats kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. Het einde kwam echter snel en tamelijk onverwacht. Het bestuur van de FNOI wenst zijn echtgenote Froukje, en hun beide dochters en zoon, veel sterkte en kracht toe.