Algemeen
Rob Meulendijks, CEO van Ortessa, (rechts), en Mark Abbas, directeur AMCS Nederland, zetten hun handtekening onder het contract.

[ICT IN RECYCLING] Ortessa stapt met haar dochterbedrijven Van Kaathoven Groep, Veyzle, en Valor Compostering als eerste in Nederland over op de nieuwste versie van het AMCS Platform. Het ultramoderne, schaalbare cloud-platform optimaliseert alle operationele bedrijfsprocessen van deze Ortessa bedrijven.

Eind december heeft Rob Meulendijks, CEO van Ortessa, de handtekening gezet voor de migratie van de huidige backoffice software van Pieter Bas (dat eind 2019 werd overgenomen door AMCS), aangevuld met de implementatie van twee nieuwe geïntegreerde oplossingen van het AMCS Platform: AMCS Mobile Workforce en AMCS Customer Portal.

Ortessa maakte een weloverwogen keuze voor deze investering. “Digitalisering is een kernwaarde van Ortessa; We willen vooroplopen in de markt en technologie maximaal benutten om duurzaam resultaat te behalen”, aldus Rob Meulendijks. “AMCS biedt ons daarvoor ongekende mogelijkheden.”

Met het AMCS Platform gaan Van Kaathoven Groep, Veyzle en Valor Compostering de bedrijfsprocessen voor het afvalbeheer-, de afvalinzameling- en de afvalverwerkingsactiviteiten optimaliseren. Handmatige processen en papierstromen rondom het ordermanagement, accepteren van vrachten, routelijsten, geleidebiljetten, weegbonnen en de kilometerregistratie worden gedigitaliseerd.

De planning en uitvoering wordt straks ondersteund door de meest moderne technologie en klanten krijgen toegang tot een nieuw klantportaal. Meulendijks: “Met het digitaliseren van de afvallogistiek zetten we een mooie stap om de efficiëntie te verbeteren. Het verminderen van administratief werk en handmatige invoer zorgt dat foutkansen afnemen.”

Omdat data real-time wordt uitgewisseld, zijn volgens Meulendijks gegevens altijd up-to-date en overal beschikbaar. “Klanten kunnen hierdoor proactief worden geïnformeerd en krijgen snel antwoord op hun vragen. Kortom een verbeterde klantbeleving.”

Alle voertuigen van Van Kaathoven worden, als onderdeel van de uitrol van het AMCS Platform, voorzien van tablets uitgerust met AMCS Mobile Workforce. Hiermee kan de uitvoering volledig digitaal worden afgewikkeld. Ook de digitale begeleidingsbrief (EBA) wordt geïmplementeerd; orders worden straks digitaal en in real-time naar de voertuigen verstuurd en met de boordcomputer afgehandeld.

De planning krijgt beter inzicht in de actuele situatie op de weg en de status van de opdrachten gedurende dag. Zo kunnen bijvoorbeeld spoedorders direct aan een voertuig onderweg worden toegewezen. Dit reduceert de planningstijd aanzienlijk en zorgt voor een meer effectieve inzet van de beschikbare inzamelmiddelen. Het accepteren en beoordelen van inkomende vrachten op de weeglocaties gaat straks met een mobile app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven