Algemeen

Met een uitgebreid protocol aan preventieve maatregelen is Evenementenhal Gorinchem – de thuisbasis van Vakbeurs Recycling – ingericht om op een verantwoorde en veilige manier weer een beurs te bezoeken in dit najaar. Na het verplaatsen of annuleren van diverse evenementen zijn bezoekers en exposanten weer toe aan een fysiek contactmoment.

Uit onderzoek onder bezoekers van vakbeurzen blijkt dat het vertrouwen flink stijgt na de versoepelingen in de Coronamaatregelen. Ook is het vertrouwen groot dat binnen een veilig kader weer vakbeurzen mogelijk zijn, net als in Duitsland. Daarom vindt Vakbeurs Recycling op 17, 18 en 19 november 2020 als eerste en vrijwel enige netwerkmoment van het jaar plaats voor de afvalsector.

Vakbeurs Recycling staat bekend als een laagdrempelig netwerkevenement. Voor zowel exposanten en bezoekers is het face-to-face contact belangrijk. Beursorganisator Easyfairs neemt verschillende maatregelen om dit op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken. Nicole van Haarlem, accountmanager van Vakbeurs Recycling, licht toe:

“De beursvloer wordt flink vergroot om meer ruimte te creëren. Er wordt een separate in- en uitgang gemaakt en waar nodig wordt de plattegrond voorzien van bredere gangpaden. Daarnaast gaan we werken met time-slots, om bezoekersaantallen over de beursdagen te verspreiden. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen. En op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

Een digitale ontwikkeling, die ook al voor de uitbraak van Covid-19 gaande was voor Easyfairs beurzen, is het gebruik van de Smart Badge technologie. “Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van exposanten scannen”, aldus Van Haarlem. “Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.”

In de afgelopen periode heeft Easyfairs meerdere onderzoeken gedaan naar de bereidheid van bezoekers om in het najaar weer een bezoek te brengen aan vakbeurzen. Daaruit blijkt dat ruim tachtig procent de intentie heeft een bezoek te brengen. “Dat is voor ons een extra bevestiging dat er grote behoefte is onder professionals om elkaar weer live te ontmoeten. Aan ons de dankbare taak om hen weer op een verantwoorde manier bij elkaar te brengen”, oordeelt Van Haarlem.

Ook vanuit exposanten is er commitment om dit najaar de sector weer te laten samenkomen op vakbeurzen. Daarnaast wordt de vernieuwde congreszaal op Next Level (nieuwe bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem) ingezet voor het Recyclingsymposium op woensdag 18 november.

Easyfairs houdt de ontwikkelingen rond de versoepelingen en richtlijnen voor zakelijke evenementen nauwlettend in de gaten. Exposanten en bezoekers worden op de hoogte gehouden van deze ontwikkelingen door middel van updates op de website en persoonlijk contact.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven