Algemeen

Om te voorkomen dat mondkapjes en andere beschermingsmiddelen recyclebare stromen of het riool vervuilen, zou er een publiekscampagne moeten komen. Dit vinden de Vereniging Afvalbedrijven (VA) en Stichting Rioned, branchevereniging voor stedelijk rioolbeheer.

Zowel in het riool als in het pmd- en zwerfafval worden de laatste weken vaker mondkapjes en andere beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en hygiënedoekjes, aangetroffen. Maar ze horen in het restafval thuis. Afvalbedrijven deden al eerder de oproep de mondkapjes alleen bij het restafval weg te gooien.

Bij BNR Nieuwsradio pleiten de VA en Rioned voor een brede publiekscampagne om mensen voor te lichten over het correct weggooien van mondkapjes. “Ik heb de minister gevraagd om dit te doen”, zegt Hugo Gastkemper, directeur van Rioned. “Die heeft daar geen gehoor aan gegeven.”

Ook stellen ze voor aparte afvalbakken voor mondkapjes en handschoenen op stations en andere veelbezochte plekken te plaatsen, zodat mensen de beschermingsmiddelen makkelijk en veilig weg kunnen gooien.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven