Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw Kleemann geleverd aan Jamorec door Van der Spek Vianen B.V.

Van der Spek Vianen B.V. heeft een nieuwe Kleemann MR100Z roterende rupsbreker geleverd aan Jamorec uit Middelburg. Als leverancier is Van der Spek geen onbekende voor Jamorec.
De afgelopen jaren werden al een 70 tons Kleemann MR122Z rupsbreker en een 32 tons Kleemann MS18 rupsmobiele zeef geleverd.

Op de Kleemann MR100Z staat de welbekende recyclingbreker van Kleemann: de SHB10, waarbij de B staat voor Bauschutz = recycling. Hij heeft een basis eigen gewicht van ca. 39 ton.

Een Scania 6-cilinder DC12 met turbo die een vermogen levert van 268 kW drijft de breker aan. Zoals gewoonlijk bij Kleemann worden alle banden en zeven door middel van elektromotoren aangedreven.
Tevens is er een generator aan boord met voldoende capaciteit om een na-geschakelde zeefinstallatie of transportbanden te voorzien van stroom.

Een belangrijk voordeel van de MR100Z is dat hij wordt geleverd met een actieve voorzeef , deze zeeft uit het te breken materiaal de fijne fractie zodat deze niet meer door de breker hoeft en dus geen slijtage en kosten veroorzaakt. Voor het produceren in België is het voorafzeven door middel van een voorzeef verplicht voor certificering van het eindproduct.

Jamorec is met de brekers operationeel in zowel België als Nederland en heeft voor beide landen de benodigde certificeringen zoals o.a. Copro, Komo en de BRL2506 certificaten.