Algemeen

Als exclusief dealer van Maskin Mekano voor de Benelux, heeft Ophof Recycling onlangs twee types zeefmachines naar Nederland gehaald voor demo en verkoop. (ECO3 en Sv1202). Deze zeefmachines kunnen volledig elektrisch worden aangedreven.

Na de eerste demo’s heeft het bedrijf veel positieve feedback gekregen van klanten. Dit heeft zelfs geleid tot een eerste verkoop. De Twee ‘R’ Recycling Groep heeft voor haar vestiging in Hengelo (Twentse Recycling Maatschappij) een volledig elektrisch aangedreven Sv1202 besteld in de bedrijfskleuren. Uitlevering vindt plaats in september/oktober.

De Twee ‘R’ Recycling Groep heeft deze snelle beslissing genomen, zodat ze gebroken betongranulaat straks kan zeven in de fracties 0-2 mm / 2-8 mm en 8-16 mm. Dit was voorheen niet mogelijk. Het bedrijf was al langer op zoek naar een zeefinstallatie die dit kon en waarbij ook nog een hoge productie kan worden gehaald.

De meeste zeefmachines krijgen bij het zeven van dit soort kleine fracties te maken met verstopping van het fijne zeefdek. Het opmerkelijke aan het Maskin Mekano zeefprincipe is dat de zeefunit, zelfs met vochtig materiaal, niet dicht gaat zitten. Het geheim zit hem in het speciaal ontwikkelde Vibroblock:

  • Zeefunit op 11°. Deze lage hellingsgraad zorgt voor lang verblijf op het zeefdek.
  • Speciaal ontwikkelde balansas die een amplitude ontwikkelt van 12 mm. Deze as is op een subframe gemonteerd, dus ook onder zware belasting van de zeefbox blijft de amplitude maximaal. De aandrijving zorgt voor een slagkracht van 4G.
  • Onder het onderste dek zit een extra dek. In de ruimte tussen deze twee dekken zijn rubberen ballen geplaatst. Door de grote en intense slagkracht van de zeefunit, stuiteren de ballen tegen het onderste zeefnet en houden deze schoon.
  • De zeefunit is op vier punten geveerd op een subframe, die op zijn beurt ook weer is afgeveerd op het hoofdframe. Hierdoor wordt alle energie optimaal in de zeefunit gebruikt.

Alle machines van Maskin Mekano zijn uitgerust met dit Vibroblock. Door de toepassing van dit concept kun je met één machine bijna alle soorten materiaal zeven, zoals bijvoorbeeld, grond, zand, grind, (beton)granulaat, compost en houtsnippers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven