Algemeen

HVC Grondstoffen wil de recycling van gelamineerd papier, zoals dit wordt gebruikt in drankverpakkingen en koffiecups, verbeteren. Deze verpakkingen bestaan vaak uit een combinatie van verschillende materialen, zoals papier, karton, kunststoffen en metalen.

Met het project dat hiervoor wordt gestart, in samenwerking met de bedrijven Bluemats en Smurfit Kappa, is een bedrag van ruim 11,1 miljoen euro gemoeid. De bedrijven ontvangen hiervoor ruim 3,5 miljoen steun vanuit het Europese programma LIFE.

Binnen het project LIFE Pulpcycle wordt voor door HVC, Bluemats en Smurfit Kappa een nieuwe benadering gekozen, waarbij een nieuwe faciliteit wordt gebouwd om het afval te behandelen en tot pulp te verwerken. Dat gebeurt nabij een bestaande installatie voor afvalverwerking en energieproductie van HVC.

Het doel is om terugwinning van plastics en aluminium uit verpakkingen te verbeteren en tegelijkertijd een nieuw kwaliteitsproduct te leveren in de vorm van gedroogde vezels.

1 reactie op “Op zoek naar methode om recycling drankverpakkingen te verbeteren

  1. G. Vincent schreef:

    Het ei is al gelegd, dergelijke toepassing functioneert al, kopieren is goedkoper, jammer van de subsidies die wij allen moeten betalen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven