Algemeen

Oosterhuis bv. heeft bij op- en overslag Meppel een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. Deze neemt de werkzaamheden over van de Powerscreen Warrior 1400, die eveneens door Van der Spek Vianen is geleverd. Gezien de ervaringen die waren opgedaan met de Powerscreen en de goede samenwerking tussen leverancier en klant, was de keuze voor wederom een Powerscreen een logische

De 32 ton wegende Powerscreen Warrior 1800 heeft een zeefbox van 4.900 mm lengte en 1.500 mm breedte. Belangrijk is hierbij te vermelden dat deze afmetingen zowel voor het boven- als onderdek gelden en er dus maximaal gebruik gemaakt kan worden van de vierkante meters zeefdekken op boven- en onderdek. Door de agressieve slag van 12 mm is de zeefbox een echte capaciteitsmakers, waarbij een optimale scheiding ontstaat tussen de zeven fracties en aanhechting tot een minimum wordt beperkt.

De Powerscreen Warrior serie is leverbaar van 12 tot 48 ton, waarbij de zeeflengtes variëren tussen de 2.200 mm en 6.000 mm. Voor iedere toepassing en capaciteitswens is er dus een passende machine te leveren. Op de locatie van op- en overslag Meppel worden vele bouwstoffen overgeslagen, zowel uit- als in het schip. Op de locatie is daar een door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL370 voor aanwezig. Naast de op- en overslag, worden er ook afvalstoffen ingenomen die weer worden gerecycled of verwerkt, zodat deze weer duurzaam toepasbaar zijn.