Algemeen

Avans Hogeschool start als eerste hogeschool in Nederland met een grote actie om PET-flessen apart in te zamelen, met korting bij de catering als stimulans. In nauwe samenwerking met Coca-Cola en cateraar Eurest, zet Avans zich in om zwerfafval te verminderen en de inzameling van waardevol PET-materiaal te stimuleren. De officiële aftrap is donderdag 14 februari, op Avans Hogeschool Den Bosch.

In Nederland belanden jaarlijks tussen de vijftig en honderd miljoen flesjes op straat of in de berm, als zwerfafval. Gemiddeld gaan er per dag ruim duizend drinkflesjes over de toonbank bij Avans. Na gebruik belandt een deel van deze flesjes in plastic afvalbakken. Een ander deel eindigt als restafval of zelfs als zwerfafval. Dit is zonde, want het plastic van PET-flessen is de meest waardevolle vorm van plastic. Het zijn nagenoeg schone verpakkingen die een waardevolle grondstof vormen om nieuwe verpakkingen van te maken.

Op alle twaalf Avanslocaties in ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, en Roosendaal komen PET-flesautomaten of een grote inzamelfles te staan. Studenten en medewerkers ontvangen voor iedere ingeleverde PET-fles 10 cent korting. Hiermee kunnen ze sparen voor leuke prijzen of de extra korting besteden binnen de horecagelegenheden op Avanslocaties.

1 reactie op “Officiële aftrap inzameling PET-flessen Avans Hogeschool

  1. Tim hovenier schreef:

    Dit zou ook bij alle supermarkten moeten gaan gebeuren

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven