Algemeen

Grote brand bij metaalrecycler EMR Rotterdam

Metaalschroot. Foto: Shutterstock

Door een schrootbrand bij European Metal Recycling (EMR) in Rotterdam is een NL Alert uitgestuurd. Bij de brand kwam namelijk een grote hoeveelheid rook vrij. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens RTV Rijnmond is het de derde keer in vier jaar dat er brand uitbreekt bij het recyclingbedrijf.

Het onder controle krijgen van de brand duurde enkele uren. Kenneth van Veen, van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, zegt tegen RTV Rijnmond dat de grote hoeveelheid schrootafval het moeilijk maakt om zo’n brand onder controle te krijgen. Het zou gaan om een berg met ongeveer 40 duizend ton schroot. Er kwamen drie graafmachines aan te pas om de schrootberg uit elkaar te halen.

Hoewel omwonenden met een NL Alert het advies kregen ramen en deuren gesloten te houden, waren de gemeten waarden in de lucht geen reden voor paniek. De geuroverlast werd in Berkel en Rodenrijs nog opgemerkt, wat ongeveer 30 kilometer van de metaalrecycler af ligt. Zelfs vanuit Alphen aan de Rijn, 50 kilometer vanaf de brand, kwamen meldingen binnen.

Bron: NOS & RTV Rijnmond