Algemeen

In Barneveld heeft Van der Spek Vianen B.V. net voor de jaarwisseling een nieuwe 28 tons Fuchs 340D in gebruik gesteld bij Bijkerk Auto- en Metaalreycling B.V.

Bijker Auto- en Metaalrecycling B.V. koopt en verkoopt metalen en non-ferro’s en heeft daarbij ook een auto demontagebedrijf waar auto’s worden gedemonteerd voor hun bruikbare onderdelen.

De machine is uitgerust met hoofdgiek van 7,2 meter en een lepelsteel van 6,2 meter waardoor een maximaal bereik ontstaat van 13,7 meter. Aan de MHL340D is een Kinshofer 35S gemonteerd met
5 armen met half gesloten schalen.

Als aandrijving van de machine is een 6-cilinder turbodiesel Deutz TCD2012 gemonteerd welke uiteraard voldoet aan de laatste COMIII en EPA Tier III emissie-eisen.
Zoals standaard bij alle Fuchs overslagmachines zijn de motor- en hydrauliekkoeler gescheiden van elkaar om een zo goed mogelijke koeling mogelijk te maken en daarbij zo min mogelijk geluid te produceren.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een goede zichthoogte bereikt worden voor goed zicht bij het beladen van schaar,containers en vrachtwagens

Opwens van Bijkerk is de Fuchs uitgerust met een generator van 17kW waardoor er ook een elektromagneet aan de machine gemonteerd kan worden.