Algemeen

Nieuwe terra Select T6 voor Wieringa Bedum

Onlangs leverde Van Bemmel Machine Import B.V. uit IJsselstein weer een nieuwe Terra Select trommelzeef type T6 af bij Loonbedrijf Wieringa uit Bedum ( Gr) Al tientallen jaren verricht firma Wieringa werkzaamheden op het gebied van agrarisch loonwerk en grondverzet.
Het bedrijf telt rond de 40 medewerkers en heeft zijn wortels in het begin van de jaren `70 en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in de regio. Een kwestie van continue in spelen op de veranderende vraag vanuit het werkgebied. Loonbedrijf Wieringa haalde een contract binnen voor het afzeven van compost op de stortplaats in Usquert.
Wieringa zocht naar de grootste getrokken mobiele zeef en koos uiteindelijk voor de Terra T6 voor het afzeven van zand,grond,puin,hout, compost en andere materialen.

Deze zeefmachine heeft een trommeldiameter van 2.200mm een effectieve zeefoppervlakte van 33m2 en een bunkerlengte van 4000mm met een inhoud van 5,5m3. Capaciteiten variëren , afhankelijk van zeeffractie , tussen 100 en 250m3-uur.
Alle afvoertransportbanden zijn 1000mm breed en gegalvaniseerd.
Als belangrijkste opties koos men voor een automatisch bunker beladingssysteem en een koprolmagneet op de fijne fractieband.
De zeef werd geleverd met 3 trommels 10mm , 20mm en 50mm.

De zeef wordt aangedreven door een ruim overbemeten, supergeluidsarme Perkins dieselmotor van 96kw-130pk.