Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval in Groningen

Recyclingbedrijf PreZero vervangt haar huidige sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval in Groningen met een nieuw moderner model. Hiermee gaat de capaciteit van het bedrijf omhoog en zorgt de installatie voor een betere scheiding van het materiaal.

De nieuwe installatie maakt dat PreZero in Groningen straks van 160.000 ton gemengd bouw- en sloopafval per jaar kan verwerken. De installatie is onder andere uitgerust met optische infrarood scheiders, non-ferro scheiders en nieuwe zeeftechnieken. De sortering in de nieuwe installatie is gerobotiseerd. De installatie kan uit gemengde reststromen hout herkennen. De houtdelen worden met perslucht uit de materiaalstroom gehaald en door de instellatie verder gereinigd tot een kwaliteit die geschikt is voor de spaanplaatindustrie. De gesorteerde non-ferro metalen en zeefzand kunnen ook opnieuw gebruikt worden.

“Door deze investering kunnen we aan het einde van dit jaar één van de meest geavanceerde sorteerinstallaties voor bouw- en sloopafval in Nederland openen”, zegt Paul Valster, directeur Value Chain Bouw- en Sloopafval van PreZero.

De bouw van de installatie start in mei van dit jaar en wordt waarschijnlijk in december opgeleverd.

Bron: Afvalgids.nl