Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe rotor verhoogt productie met 75%

De Beijer Bladel uit Hapert heeft de dagproductie van zijn Jenz AZ 660 verhoogd van 400 naar 700 m3 per dag. Deze toename is mogelijk gemaakt door de vervanging van de originele Jenz rotor door een innovatieve CRACO-rotor. Hierdoor is de concurrentiepositie van De Beijer en de Jenz AZ 660 sterk verbeterd.

De geoptimaliseerde verdeling van de beitels zorgt er voor dat niet steeds een rij beitels (alle beitels op één as) maar beitel na beitel in het materiaal indringt. Het materiaal loopt gelijkmatiger en continu in de shredder. Daardoor wordt ook de motor gelijkmatiger belast. (ondanks de grotere capaciteit!). Doordat de kracht zicht over minder beitels hoeft te verdelen is het verkleiningsvermogen enorm gestegen. De zwaardere bouw van de rotor zorgt dat bij extreem hoge belastingen niet de motor maar de vliegwielwerking zorgt voor het zonder doordraaien;van de machine. De verdeling van de beitels reinigt daarbij het zeefrooster aanzienlijk beter. Het hogere gewicht van de rotor t.o.v. het origineel zorgt ervoor dat het toerental niet inzakt.

Op vrijdagmiddag 29 februari a.s. word deze rotor van 13:00 tot 16:00 uur gedemonstreerd bij De Beijer – Castersedijk 26 – Hapert, U bent daarbij van harte welkom!